Waar gaan we voor?

Vakantie in eigen land. Genieten van vrije tijd in de buurt. Onze regio is bezaaid met mooie plekjes en bezienswaardigheden – vaak onbekende, verborgen of vergeten parels. Ook de weg er naartoe kan een attractie zijn. Denk aan de vele fantastische fiets- en wandelroutes.

De UITstap brengt je kwiek op weg. De reis begint aan de voordeur. Onderweg zijn is de bestemming!

De auto blijft op stal. Zoals bij de kernuitstap maakt de UITstap komaf met een vervuilende en onveilige technologie. Vergeet pech op de snelweg of bakken in de file. De UITstap gooit het stuur om en kiest voor gezonde, actieve beleving onderweg. 

  • LOKAAL –  Ons Vakantieland ligt aan onze voeten en begint aan de eigen voordeur. We vinden verwondering, ontspanning en avontuur verbazend dicht bij huis.  

  • BELEVING ONDERWEG – We herwaarderen de vergeten glorie van het reizen. Elke verplaatsing draagt de kiemen van een trektocht in zich. Onderweg naar onze bestemming, ontdekken we een keten van onvermoede plekken en activiteiten. 

  • DUURZAAM MOBIEL – Te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer op uitstap is eenvoudiger dan het lijkt. We experimenteren met een verrassende vervoersmix en met mobiliteitsdiensten.  Actieve verplaatsingen dragen bij tot het beschermen en waarderen van erfgoed, cultuur en de omgeving.

  • KORTE, STEVIGE KETENS – Recreatie en toerisme evolueert tot netwerken waarin uitbaters, recreanten en ‘cateraars’ (landbouw, mobiliteit, groen, …) elkaars gelijken zijn en elkaar versterken.

  • DELEN OM TE VERMENIGVULDIGEN – Een nieuwe recreatieve cultuur ontstaat door ieders kennis, kunde en ervaringen te delen.

Deel dit bericht.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter