Initiatief

De Uitstap is een initiatief van Trage Wegen, in het kader van de campagnemiddelen ‘duurzame mobiliteit’ van de Vlaamse Overheid – departement Mobiliteit en Openbare Werken, gecoördineerd door het Netwerk Duurzame Mobiliteit.

Trage Wegen maakte een begrip van de term ‘trage weg’. Met gerichte projecten en door campagnewerk, gericht op een verandering van onze mobiliteitscultuur. In samenwerking met de vele actievelingen die onze visie op het terrein waarmaken. Het resultaat: het thema trage wegen staat op de kaart.

Partners

Grote Routepaden is een vrijwilligersorganisatie die instaat voor de realisatie van  het promoten en aanzetten tot wandelen en fietsen over lange afstand. Onze eigenheid is het authentiek op weg zijn, op eigen ritme, in alle eenvoud en vrijheid. Steeds met respect voor de omgeving en de natuur.

Netwerk Bewust Verbruiken inspireert en activeert mensen tot een eenvoudige en duurzame levensstijl. We stellen de nood aan nieuwe aankopen in vraag en stimuleren het delen en repareren van spullen. 

TreinTramBus behartigt al meer dan dertig jaar de belangen van alle openbaar vervoer gebruikers in Vlaanderen en Brussel. Zowel voor dagdagelijkse als recreatieve verplaatsingen zetten we ons in om bij te dragen tot een zo kwaliteitsvol mogelijk openbaar vervoer netwerk.

Zomer Zonder Vliegen is een bewustmakingscampagne over de grote klimaatimpact van vliegtuigreizen. De campagne loopt sinds 2018 en wil je uitdagen de alternatieven voor vliegreizen te herontdekken.

Bond Beter Leefmilieu werkt samen met organisaties, burgers, overheden en ondernemingen, met één doel: de overstap maken naar de duurzame, hernieuwbare samenleving. Dit doen we op het vlak van energie, mobiliteit, grondstoffen, voeding en ruimtelijke ordening.

Met dank aan

RouteYou laat individuele gebruikers en organisaties toe de mooiste recreatieve wandelingen en fietstochten in binnen- en buitenland uit te stippelen. En dit langs trage wegen, knooppunten en andere mooie paden . Daarbij kan gekozen worden uit meer dan 2 miljoen bezienswaardigheden om langs die plaatsen je route uit te stippelen en toe te voegen aan je route. Elke route die gemaakt wordt kan gebruikt worden als papieren gids, roadbook of op een smartphone of GPS. Laat je inspireren deze zomer door de meer dan 3 miljoen routes die kant-en-klaar én op kwaliteit geverifieerd zijn. Of ga creatief zelf aan de slag en stippel je eigen traject uit.