Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

Autominderen met kinderen… Dat is niet altijd evident. Zeker niet als het om uitstapjes gaat. Want met de trein alleen geraak je vaak niet op je bestemming. De afstand tussen het station en – pakweg – een provinciaal domein is meestal net te ver om met kinderen te voet af te leggen.

Tandem to the rescue!

Van juni tot september kunnen gezinnen op pad met een Blue-bike familiefiets vanuit het station van Gavere en van Eeklo. Een familiefiets is een tandem met plek voor twee kinderen en één volwassene. De ideale manier om samen te genieten van onderweg zijn. Vanuit deze stations kan je naar Het Leen, de Kaaihoeve of zelfs de Erfgoedsite in Ename te fietsen. Of een andere fijne tocht maken, natuurlijk.

Kant-en-klare fietsroutes

Trage Wegen stippelde alvast vier fietsroutes uit die je met de Blue-bike familiefiets kan doen. Alle routes lopen langs de provinciale fietsknooppunten.

Slim slot openen met je Blue-bike kaart of met de -app.

De familiefiets is beveiligd met een slim slot. Dat kan je openen met een Blue-bike- of MoBIB-kaart én met de Blue-bike-app. Die kan je downloaden in de Play Store of Apple Store.
Met de app kan je de familiefiets openen. Dat doe je door de QR-code te scannen. Je kan er zelfs een defect mee melden. Om een voucher te gebruiken heb je ook de app nodig. Meld je aan met de vouchercode, en scan een QR-code om je rit te verzilveren. 

Nog niet duidelijk? Check dan dit handige filmpje van Blue-bike:

Na de zomer evalueren we dit proefproject.

Dit project wordt gerealiseerd met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen en in samenwerking met Blue-bike.

Deel dit bericht.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp