Groene Halte wandeling op de UITstap

Groene Halte focust op de combinatie wandelen en openbaar vervoer en leidt je langs de prachtigste plekjes in Vlaanderen. Het idee is eenvoudig: de wandelaar reist met trein, tram of bus naar Groene Halte A, waar een wandeling ‘in rechte lijn’ vertrekt. Op het eindpunt van de wandeling stap je aan Groene Halte B terug op het openbaar vervoer. De bestaande wandelingen zijn beschreven in prachtige brochures.

Er zijn reeds een vijftigtal Groene Halte wandelingen die je in Vlaanderen, Brussel en Wallonië volledig zelfstandig kan wandelen. Het volledige overzicht vind je hier: Overzicht – Groene Halte. De Brochures van de verschillende wandelingen kan je aan de infostand van Groene Halte bekijken en aankopen.

Op 18 september kan je vanuit de Brielmeersen drie wandelingen in de stijl van de Groene Halte wandelingen doen. Op de infostand van Groene Haltewandelingen zal je de info vinden om deze wandelingen zelfstandig te doen. Daarnaast zal er omstreeks 14u45, na afloop van de Talk over Groene Halte, de mogelijkheid bestaan om de wandeling in groep te doen. Verzamelplaats is het Brielpaveljoen. Alle drie de wandelingen eindigen aan een station in de buurt, van waar je achteraf je weg naar huis kan aanvatten.

Brielmeersen- Tielt

De wandeling Brielmeersen Tielt is zo’n twintig kilometer lang en volgt GR 128 Vlaanderenroute. De GR-route loopt langs het station van Tielt. In het station van Tielt kan je eens per uur de IC-trein tussen De Panne en Landen nemen. Met onder meer halten in Lichtervelde, Deinze, Gent, Brussel en Leuven zijn er verschillende mogelijkheden om de trein terug naar huis te nemen. De uitgeschreven versie van de wandeling vind je hier, of je kan ook de digitale versie gebruiken.

Brielmeersen-Waregem

De wandeling Brielmeersen-Waregem is zo’n 11km lang, en loopt tot aan het station van Waregem. De route volgt voor voornamelijk de oevers van de Leie, zodat deze wandeling ook zeker op eigen houtje mogelijk is. Aangekomen in Waregem zijn er ieder uur treinen richting Poperinge, Kortrijk, Antwerpen (over Gent) en Mechelen. Zo zijn er verschillende mogelijkheden om huiswaarts te keren. Hier vind je de kaart of je kan ook de digitale versie gebruiken.

Brielmeersen-Eke

De wandeling Brielmeersen-Eke is zo’n 14 kilometer lang, en loopt via het Deinze centrum naar het station Nazareth-Eke. Het dorp Eke en de schelde liggen nog een beetje verder. Eens aangekomen in Nazareth-Eke kan je eenmaal per uur de S51 trein Ronse-Eeklo nemen. Wanneer je richting Eeklo reist, kom je langs de grote Gentse stations, vanwaar je aansluiting hebt op andere lijnen om thuis te raken. Hier vind je de kaart of je kan ook de digitale versie gebruiken.

Deel dit bericht.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter