Groene Halte Wandeling

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

De Groene Halte wandelingen zijn het perfecte alternatief als je duurzaam wil wandelen buiten je eigen streek. Je kan een lengte wandeling doen (waarbij je niet terug op je startpunt komt) waardoor je meer van het landschap kan ontdekken, en kan na afloop rustig terug naar huis sporen. Met de wagen kan je deze wandelingen dus beter niet doen. Maar hoe plan je een Groene Halte wandeling, en waar vind je alle info? Hieronder een voorbeeld en een paar handige tips.

Route kiezen

Alle Groene Halte wandelingen zijn terug te vinden op de website, samen met meer algemene info. Per provincie en ook in wallonië vind je alle info terug die je nodig hebt om je wandeling te plannen (lengte, vertrek- en aankomstpunt, wat je onderweg tegenkomt, …). We gaan nu voor de wandeling In het voetSPOOR van de teuten. De wandeling heeft twee varianten: van 14 en 20 km, je kan dus kiezen naargelang de zin en conditie. TreinTramBus leden kunnen de pdf’s van de brochures direct in de ledenhoek op de website terugvinden. Als niet-lid kan je de brochures per post of digitaal bestellen via deze link.

Rit heen plannen

Vanuit Antwerpen kan je ieder uur de trein naar vertrekpunt Neerpelt nemen. Tip: koop in het weekend een heen- en terug trip naar Hamont en stap in Neerpelt af, zo hoef je maar 1 ticket te kopen. Via de NMBS app of website kan je plannen hoe laat je moet vertrekken.

Daarnaast is een youth ticket voor -26 jarigen (de nieuwe naam voor de go-pass) of standard multi pass (nieuwe naam railpass) een voordelig en vooral flexibel alternatief. Je kan met meerdere personen gebruik maken van 1 standaard multi pass, en zal vooral voor langere trajecten veel voordeliger uitvallen. Als voorbeeld voor het traject Gent-Sint-Pieter naar Hamont: een standaard heen- en terugticket (voor een volwassene, zonder verdere korting) kost je € 42.60. Met een weekend ticket is dat € 22.40. Met een Standard multi pass betaal je € 16.60 (de tienrittenkaart kost € 83, dus € 8,3 per rit)! Met een Youth multi pass (tot en met 25 jaar) betaal je zelfs maar € 10.6.

Ben je niet zeker wat in jouw geval het beste tarief is, kan je met je vragen terecht bij het NMBS personeel bv aan het loket (maar zorg dat je ticket gekocht is voor je op de trein stapt, want dan betaal je een toeslag van 7 euro per ticket). Daarnaast kan je bij de klantendienst van de NMBS terecht en via onderstaande kanalen (terug te vinden via de hyperlink).

Rit terug plannen

Sommige Groene Halte wandelingen eindigen aan een busstation van DeLijn, waardoor je ook hiervoor een vervoersbewijs nodig hebt. Je kan op voorhand een ticket aankopen in een ticket automaat lijnwinkel of op de bus zelf bij de chauffeur (al is dit voorlopig omwille van corona niet mogelijk). Veruit de makkelijkste (en goedkoopste) manier om een enkel ticket te kopen is via de DeLijn app (€ 1.8 voor een enkel ticket), of via het SMS-ticket (€ 2.5 voor een enkel ticket), beide zijn een uur geldig. Voor meer informatie kan je hier terecht.

De terugreis van de wandeling In het voetSPOOR van de Teuten neemt je langs dezelfde spoorlijn terug naar Antwerpen. Er is ieder uur minstens 1 trein richting Antwerpen, Je weet dus je maximum een uurtje moet wachten om terug te keren. Praat nog even na, loop nog even door Hamont centrum, doe een terrasje,… .  

Eten en drinken onderweg

In de brochures staan rust gelegenheden en horeca onderweg aangegeven. Je kan dus kiezen wat je het liefst doet: zelf een lunchpakket meenemen, in het startdorp nog iets kopen, of onderweg van de plaatselijke horeca gebruik maken.

Meer info Groene Halte wandelingen: www.groenehalte.be

Meer info TreinTramBus: www.treintrambus.be

Deel dit bericht.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp

Vergelijkbare berichten