Hoe kan ik RouteYou gebruiken om mijn uitstap te plannen

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

RouteYou laat individuele gebruikers en organisaties toe de mooiste recreatieve wandelingen en fietstochten in binnen- en buitenland uit te stippelen. En dit langs trage wegen, knooppunten en andere mooie paden . Daarbij kan gekozen worden uit meer dan 2 miljoen bezienswaardigheden om langs die plaatsen je route uit te stippelen en toe te voegen aan je route.

Elke route die gemaakt wordt kan gebruikt worden als papieren gids, roadbook of op een smartphone of GPS. Laat je inspireren deze zomer door de meer dan 3 miljoen routes die kant-en-klaar zijn én op kwaliteit geverifieerd werden. Of ga creatief zelf aan de slag en stippel je eigen traject uit.  

Op zoek naar prachtige routes

RouteYou is niet alleen een platform met heel wat functionaliteit om routes te maken en te gebruiken op papier, smartphone of GPS. Maar ook een platform met een enorm aanbod prachtige routes, gemaakt door professionele organisaties, clubs en individuele auteurs.

Zoek in jouw vakantiebuurt welke prachtige kant-en-klare routes er al zijn. Je kan kiezen uit een collectie van meer dan 3 miljoen routes. En je kan zelf filteren op soort, lengte, moeilijkheidsgraad, bepaalde kenmerken zoals autoluw, kindvriendelijk, rondrit, knooppunten,… Of je zoekt op thema’s (architectuur, natuur, geologie,…), populariteit, kwaliteitsscore, recentheid,…

Bekijk hier een video hoe je kan zoeken.

Je kan trouwens ook die routes vinden via je telefoon. Bekijk hier hoe.

De meest krachtige recreatieve RoutePlanner

RouteYou biedt de meest krachtige recreatieve RoutePlanner op het web aan om jouw vakantie traject uit te stippelen. Maar waar zit die kracht dan in?

Eenvoudig

Je kan heel snel en makkelijk een lus uitstippelen over bijvoorbeeld knooppunten of langs de mooiste racefiets wegen. En dat zowel op desktop als op telefoon. Handig als je al ter plekke bent en snel een tochtje wenst te maken van aan jouw verblijfplaats.

Maar de kracht zit dieper!

Tal van routeringsopties op maat van je noden

De routeplanner biedt tal van routeringsopties aan voor jouw specifieke noden. Je kiest eerst je modus (wandelaar, recreatieve fietser, racefietser, MTB-er…) en dan kies je de soort routering (mooiste versus kortste, over knooppunten, vermijd onverhard, vermijd steile hellingen, racefiets trajecten met volgwagen,…).

Combineren van routerinsopties

Je hoeft niet tijdens het plannen van een route bij een routeringsoptie te blijven. Wens je bijvoorbeeld tot aan de Franse grens over knooppunten te fietsen. En nadien langs de mooiste weg met verharde ondergrond verder te gaan in Frankrijk waar geen knooppunten zijn, dan kan je die routeringsopties combineren. Je kan zelf ook manueel stukken tekenen over paden die nog niet gekend zouden zijn in de kaart. 

Bezienswaardigheden selecteren om langs te plannen

Wens je je route langs zeer specifieke plaatsen te plannen, dan kan je die selecteren op basis van kenmerken en thema’s. Zo maak je zelf jouw thematische bierroute, je eigen kindvriendelijke fietstocht of een stadswandeling langs plekken met architecturale toppers.

De routes gebruiken

Je kiest volledig zelf hoe je na het vinden of het maken van een route deze kunt afleggen of uitvoeren.

Papier doet het nog steeds

Er zijn tal van afdrukmogelijkheden om je route op papier af te leggen. Zo is er een knooppuntenlijst, een overzicht afdruk, een roadbook om in detail het traject te kunnen volgen en de gids om alle bezienswaardigheden of wetenswaardigheden mee te hebben. Bekijk hier de video of  lees hier meer over al die opties.

Op smartphone

Je kan de route ook activeren via de mobiele website van RouteYou of via de RouteYou app en ze afleggen via je smartphone. Bekijk hier de video

Op GPS of andere apps

Maak je liever gebruik van een app die je al gewoon bent of een GPS, dan kan je met de downloadopties alle richtingen uit.

Hoe je op stap gaat doet er niet toe. Als je maar op stap gaat!

Veel plezier.

Meer leren

Wens je meer van RouteYou te ontdekken? Kom naar een van onze vele populaire opleidingen via webinars. Die kan je hier terug vinden. Beginner of gevorderde? We hebben voor elk wat wils.

Deel dit bericht.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp

Vergelijkbare berichten