Gespot: Nieuwe wandelgids voor Zuid-West-Vlaanderen!

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

Van de stapsteentjes in Tiegem over de oude spoorwegberm in Waregem. Via kleine wegeltjes in Bellegembos naar de smokkelpaden op de schreve… In Zuid-West-Vlaanderen liggen nog heel wat trage wegen verscholen. Deze wandelpaden brengen je van het ene dorp naar het andere, dwars door het landschap tussen Mandel, Leie en Schelde.

De vrijwilligers van de Werkgroep Trage Wegen Zuid-West-Vlaanderen zochten én vonden 18 verrassende natuur- en landschapswandelingen vol waardevolle natuurgebiedjes, lokale ontdekkingen en boeiend erfgoed. Een uitgebreide beschrijving en een duidelijke kaart helpen de wandelaar onderweg. Tussendoor geven heel wat weetjes over natuur, landschap en erfgoed de wandelingen kleur. Deze wandelgids nodigt je uit voor een verkenning van de mooie plekjes in Zuid-West-Vlaanderen!

‘Op stap’ telt maar liefst 160 blz. en is het resultaat van intensief werk van vele tientallen vrijwilligers uit Zuid-West-Vlaanderen. Leander Depypere (www.ogenbliksem.com) goot het geheel in een mooie, frisse lay-out. De wandelgids kost 12 euro. De verschillende verdeellocaties vind je op www.natuurkoepel.be/wandelgids 

Bedankt ook aan onze vele partners: Provincie West-Vlaanderen, Stadlandschap Leie en Schelde, Stad-Land-schap ’t West-Vlaamse hart, Alpro, BOSSpaints en het Nationaal Geografisch Instituut, die deze gids mee mogelijk gemaakt hebben.

Veel wandelplezier!

Deel dit bericht.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp

Vergelijkbare berichten