Wat ben ik? Leve de tuin!

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

Is hij groen? Heeft hij vleugels? Heeft hij witte vlekjes? Is het een eekhoorn, een oorworm, een honingbij of een madeliefje?
Via het spel WAT BEN IK? maken kinderen tussen 3 en 12 jaar kennis met planten en dieren die in de tuin leven.

Elke speler trekt een geheime figuur (plant of dier) en probeert met behulp van ja- en nee-vragen uit te vinden wie de geheime figuur van de tegenstander is.
Op de trekkaartjes staan leuke weetjes: Wist je dat een pissebed een schaaldier is en familie van de kreeft? Wist je dat een koppeltje eksters levenslang samenblijven?

Na het spel zijn kinderen enthousiast om in eigen tuin of buurt op ontdekking te gaan en te zoeken naar de soort die ze net in het spel hebben gevonden. Ideaal voor een staycation!

Deze fijne thuisblijfactiviteit is hier gratis te downloaden.
Je kan het eenvoudig printen (dubbelzijdig, bij voorkeur in kleur en op iets dikker papier). Knip langs de stippellijnen en je kan beginnen spelen. 
Veel spelplezier!

Ondertussen is ook het spel ‘Wat ben ik – Dagvlinders’ klaar! Dit kan je hier downloaden!

Spelontwikkeling door regionale landschappen Vlaams-Brabant.

Illustraties: Jasper de Ruiter
Deze spelen kaderen binnen de Vlaams-Brabantse provinciale tuinen campagne ‘Leve de tuin’
VU: Regionaal landschap Noord-Hageland vzw – Julien Delauré

Deel dit bericht.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp

Vergelijkbare berichten