Hoe verzin je een uitstap?

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

Mensen zijn gewoontedieren, ook bij de invulling van hun vrije tijd. Niks is zo aangenaam als het voorspellende karakter van je uitstap.  Als de eerste zonnige dagen er zijn tap je makkelijk uit je kant-en-klare uitstappen: daar hebben ze het lekkerste ijsje, achter deze duin is er altijd plaats om te zonnen, via deze route kom ik nauwelijks auto’s tegen… 

Altijd van het zelfde begint soms ook te vervelen.  Gelukkig is er het internet.  Mensen delen van alles en nog wat.  Ook hun uitstapjes.  Op bijvoorbeeld Wikiloc en RouteYou vind je tientallen routes naar keuze in jouw buurt.  Bij deze laatste kan je ook makkelijk zelf je route uitstippelen op basis van jouw eigen wensen.

Verandering van spijs doet eten.

Heb je het allemaal al gezien en wil wat afwisseling? Maak eens een uitstap à la carte.  De ingrediënten bepaal je zelf.  Stel met je huisgenoten of uitstapvrienden een lijstje op voor volgende onderwerpen.

Knip vervolgens dat lijstje in stukken en steek die per onderwerp in een envelop of zakje.  Laat een onschuldige (kinder)hand uit iedere envelop één of meerdere kaartjes trekken.  Combineer alles, pak je spullen en trek je deur achter je dicht.

  • Bestemmingen: doelloos rondzwerven brengt je soms op de meest fantastische plaatsen.  Maar mensen –  en zeker kinderen – hebben liefst van al een ijkpunt, hoe klein ook:  Het speelpleintje in de buurgemeente, het steegje met die lekkere bessenstruiken, de drinkwaterfontein,  jouw oma, het ijsjeskraam.

  • Vervoersmiddel.  Met de fiets raak je verder en krijg je meer verkoeling op zomerse dagen.  Te voet ontdek je meer.  Maar ben jij ooit al eens in je buurt gaan cruisen met een step of go-cart? Of wat dacht je van een ezeltocht? Probeer maar eens!

  • Route: kies je voor letterlijk de kortste weg rechtdoor, of maak je liever een omwegje vandaag?  Volg de knooppunten (https://www.fietsnet.be/routeplanner/default.aspx) of laat je leiden door een dobbelsteen.  Maak eens de tocht in vorm van een dier.  Niet verkleed, al mag dat gerust, maar teken eens een vlinder als route op de kaart of online routeplanner (zie hierboven).  De volgende keer kan je dan misschien een ‘konijntje’ fietsen.

  • Animatie.  Een tochtje wordt zoveel leuker als je het inkleedt.  Doen we vandaag een ‘alfabetuitstap’ of doen we een ‘dertigje’?  Fotografeer  onderweg het volledige alfabet aan de hand van de eerste letter van de straatnamen.  Of verzamel zoveel mogelijk foto’s van ‘30’.  Achteraf kan je dan nagenieten van je tocht.

Meer ideeën vind je op https://www.iedereenverdientvakantie.be/dorpeltrekking-stappenplan

Deel dit bericht.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp

Vergelijkbare berichten