Kanovaren met de trein

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

Hoe verliep de tocht praktisch?

Ik ben van bij mij thuis in Hansbeke om 7u ‘s ochtends met een opvouwbare kano naar het station gestapt. Gelukkig stonden er wielen onder, want de twee pakketten waarmee je de boot samenstelt wegen samen zo’n 24kg. De afstand van mijn huis naar het station van Hansbeke is zo’n 800 meter. Daar nam ik de trein richting Deinze. Vijfhonderd meter verder kon ik mijn kano al op de Leie leggen. In een kwartiertje was mijn boot uitgeplooid en vaarklaar. Als ik de dakrails op mijn auto moet monteren ben ik ongeveer even lang bezig.

weinig medepassagiers om 7u

Hoe heb je ‘t ervaren?

Ik was aangenaam verrast door het vaarplezier van de vouwkano.

Het gemak om niet terug naar de startplaats te moeten, maakte dat ik de tocht in mijn eentje kon maken.  Dat scheelt een stuk in plannen en afspreken.

#Goedopweg? Of eerder lastig?

Mijn startlocatie ligt op 20 minuutjes rijden met de auto.  Nu heb ik er anderhalf uur over gedaan. Dit grote tijdsverschil ligt in de lange overstaptijd (40 minuten).  Betere of meer aansluitingen zou interessant zijn. Bovendien was de keuze voor in- en uitstappen eerder beperkt door het niet rijden van bussen die er in de week wel rijden.  Mocht dit wel het geval zijn, dan is er veel meer variatie mogelijk.

Voor herhaling vatbaar?

Zeker! Ik vind het zo fijn dat ik nu ook spontaan kan gaan varen zonder dat ik eerst met andere kanovaarders moet afspreken en hopen dat zij ook net dan een gaatje in hun agenda hebben.

Tips voor de bestemming / beleid?

Om dit soort van recreatie dichtbij (lees: Vlaanderen) te stimuleren, zou er meer in- en uitstapinfrastructuur op de waterwegen mogen zijn.  Liefst op plekken waar ook openbaar vervoer in de buurt aanwezig is.  Dus afstemming tussen beide sectoren zou handig zijn.

Deel dit bericht.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp

Vergelijkbare berichten