Met elektrische bakfiets naar zwembad

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

Tomas en Nele wonen samen met hun twee zonen Fill (4 jaar) en Nand (2 jaar) in Mol. Ze hebben een auto die ze dagelijks gebruiken. School is op wandelafstand, het werk op fietsafstand. Maar in de vrije tijd nemen ze wel vaker de auto. Omdat dat sneller gaat, omdat het handiger is met de kinderen. Vaak ook omdat de afstanden net iets te ver zijn om met de fiets te doen.

Sinds een paar maanden is het gemeentelijk zwembad van Mol gesloten voor grote renovatiewerken. Het dichtstbijzijnde alternatief is het zwembad van Geel (12 km) of het subtropisch zwemparadijs (8 km). Voor de gelegenheid kozen ze een uitstap naar het zwemparadijs in Mol-Rauw, op de eerste zaterdagochtend van de kerstvakantie. Nele en Tomas wilden wel eens een elektrische bakfiets testen, dat leek hen de meest praktische én plezierige oplossing voor ouders en kinderen.

Op zoek naar een fiets

Zo gezegd, zo gedaan. We gingen op zoek naar een fietspunt of fietshandelaar waar we in Mol een elektrische bakfiets en een gewone elektrische fiets konden huren. Dat bleek helemaal niet zo evident als we aanvankelijk dachten. Een tiental telefoontjes later, stelden we vast dat het lokale fietspunt tijdelijk geen bakfietsen meer verhuurt – zelfs geen gewone – en de lokale fietshandelaars hebben geen elektrische testbakfiets in huis. Van een kale reis gesproken. Gevraagd naar waar mensen die de aankoop van een elektrische bakfiets overwegen dan terecht kunnen voor een testrit, bleef een antwoord uit. Eén fietsenhandelaar opperde: “Tja, dan zullen ze naar Antwerpen moeten, of een andere grote stad.” Een duurzame oplossing is niet te vinden, want een elektrische bakfiets met de vrachtwagen laten komen voor één dag is ook niet bepaald efficiënt.

Gevonden!

De oplossing bestaat uiteindelijk uit het huren van twee elektrische fietsen bij een handelaar vlakbij, Powergrid. We spreken met hem af ze de fietskar van het gezin aan een van de fietsen mogen hangen. Een praktische oplossing is het wel: de mensen van Powergrid zetten de elektrische fietsen klaar in een Gridbox. Dat is een afgesloten fietsenberging waar ze bijvoorbeeld ook fietsen stallen die hersteld werden. De box kan geopend worden met een code. Zo kunnen klanten hun gerepareerde fiets ook buiten de openingsuren oppikken.

De fietsen bollen vlotjes

‘s Ochtends vroeg krijgt Tomas een sms met de code om de Gridbox te openen. Het gezin stapt met hun fietskar naar Powergrid. Code intikken, fietsen uit de box halen, de fietskar bevestigen en weg is de familie. Het is lekker kou buiten, maar een schapenvel maakt het extra gezellig in de fietskar. De broers genieten van de rit terwijl hun ouders gezwind door het Molse landschap trappen. Met een elektrische fiets rijden is nieuw voor hen allebei, en het bevalt meteen. De fietsen bollen vlotjes en het beetje tegenwind deert hen niet. Op zo’n 20 minuten tijd staat het hele gezin al aan de kassa van het zwemparadijs, opgewarmd door het ritje en het plezier van onderweg te zijn.

Een paar uurtjes zwemplezier later, ziet het gezin de rit terug nog helemaal zitten. Fill en Nand duiken onder het schapenvel en Tomas en Nele fietsen met een heerlijk elektrisch rugwindje weer naar de Gridbox. Het terugbrengen van de fietsen is even makkelijk als het afhalen.

Of zoals het ze zelf zeggen: dit was zeker voor herhaling vatbaar.

Deel dit bericht.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp

Vergelijkbare berichten