Dagtrip met of zonder auto: een (bijna) objectieve vergelijking

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

De zomervakantie is begonnen, de kinderen zijn thuis en je hebt zin in een daguitstapje.

Alleen … trek je er op uit met de wagen of kies je voor alternatieve vervoersmiddelen? Frederic Vansteenkiste stelt jullie in alle objectiviteit de twee mogelijkheden voor.

Optie 1: de dagtrip met de auto

Laat ons maar eerlijk beginnen: de dagtrip met de auto is eigenlijk ook het type waar we zelf het meest vertrouwd mee zijn. En je zou ook denken dat het de meest voor de hand liggende keuze is. Je staat op, puzzelt picknickmand, frigobox, tuinset en kroost in de koffer en rijdt in pakweg een goed uur naar je bestemming, een of ander pretpark, een dierentuin of een provinciaal domein, waar je een plekje kiest op de ruime parking. Ja, dat mag ook een museum zijn, als er maar een deftige cafetaria bij is. Je beleeft vervolgens een dag lang doldwaze avonturen (of je leert een pak boeiende weetjes waar je dan op familiefeesten mee kan uitpakken) en rijdt vervolgens moe maar voldaan terug naar huis.

Een mooi scenario, maar let’s face it: zo is het natuurlijk zelden. In realiteit ben je amper vertrokken wanneer één kind ‘pipi moet doen’ en een ander al misselijk is na het eerste rondpunt.

[…]

Optie 2: de dagtrip zonder auto

Maar goed, hoe loopt het dan zonder auto? Want dan moet je zeulen en sleuren, ben je afhankelijk van uurregelingen en raak je amper ergens, toch?

[…]

Lees zijn volledig verslag hier: https://kw.be/nieuws/opinie/dagtrip-met-of-zonder-auto-een-bijna-objectieve-vergelijking/

Meer weten?

Frederic Vansteenkiste is getrouwd en papa van twee dochters. Hij werkt voor afvalintercommunale MIROM in Roeselare. Voor kw.be blogt hij regelmatig over zijn bestaan als autoloze burger.

Op 18 september vertelt hij over zijn autoloze avonturen op de Reisbeurs.

Op zoek naar uitstapjes met de trein? https://www.belgiantrain.be/nl/leisure/discovery-ticket

Deel dit bericht.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp

Vergelijkbare berichten