Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

Voor meer plezier onderweg

Een dag vol inspiratie en doe-sessies voor zalige UITstappen en fijne microavonturen in eigen land. Dat was de bedoeling van de UITstap-reisbeurs 2021.

Op de reisbeurs kon je – volledig gratis! – komen luisteren naar de verhalen van fietsavonturiers, treinwijze reizigers en groene haltewandelaars. Of wat dacht je van een eindje varen met een opvouwbare kano of een packraft die in je rugzak past? Voor wie het liever droog hield, was er de workshop longboarden, een Blue Bike-fietsroute of een wandeltocht langs de Leie.

Geniet hier van enkele sfeerbeelden.

De UITstap was één van de meer dan 1500 activiteiten in het kader de Week van de Mobiliteit.

Wat viel er te beleven?

UITstap Talks


Workshops


  Infostanden


  Praktisch

  Te Voet

  De Brielmeersen liggen op wandelafstand van het station van Deinze, dat goed bereikbaar is met de trein. Pijlen wijzen je de weg tussen het station en De UITstap.

  Met de fiets

  Deinze is een fietsvriendelijke stad. In het centrum is een fietszone, en ook daarbuiten zijn een aantal fietsstraten voorzien. Wil je van ietsje verder met de fiets komen? Dat kan via de fietssnelwegen. In Deinze komen verschillende (bijna afgewerkte) fietssnelwegen bij elkaar. Vanuit Kortrijk, Waregem, Gent, Eeklo en Tielt kan je zo naar Deinze fietsen.

  Woon je niet in de buurt van een fietssnelweg? Of wil je onderweg nieuwe plekjes ontdekken? Stippel je fietstraject uit met een recreatieve routeplanner zoals RouteYou.

  Trein

  Op zaterdag kan je vanuit onder meer De Panne, Tielt, Kortrijk, Aalst, Brussel, Leuven, Tienen, Mechelen Dendermonde en Gent rechtstreeks naar Deinze. Vanuit Oostende, Brugge, Roeselare, Oudenaarde, Hasselt en Antwerpen moet je slechts 1x overstappen. Check voor je vertrekt zeker nog eens https://www.belgiantrain.be/nl.

  Met een een Weekend Ticket van de NMBS ga je van vrijdag 19u tot zondagavond een stuk goedkoper op UITstap.

  Jonger dan 26 of 65-plusser? Met een Youth Ticket of Senior ticket reis je nóg goedkoper met de trein. Koop je tickets in de app, via de automaat op het perron of vraag aan een loket om raad.

  Bus

  Het Busknooppunt in Deinze bevindt zich aan het station. Neem je de bus naar Deinze, dan kan je van daar langs de gemarkeerde route naar de Brielmeersen wandelen.

  Bekijk hier de buslijnen (rode lijnen op de kaart) in jouw buurt. Op zaterdag passeren volgende bussen langs het Station in Deinze:

  • buslijn 16: Gent-Drongen-Nevele-Deinze
  • buslijn 75: Kortrijk-Harelbeke-Waregem-Zulte-Deinze
  • buslijn 77: Beervelde-Lochristi-Gent-Deinze
  • buslijn 81: Zottegem-Gavere-Deinze
  • buslijn 83: Oudenaarde-Kruishoutem-Deinze
  • buslijn 87: Maldegem-Aalter-Deinze

  Check voor je vertrekt zeker nog eens https://www.delijn.be/nl/routeplanner/

  Ben je geen regelmatig busgebruiker? Je kan een ticket online (het m-ticket) of via sms aankopen. Op de bus kan je contactloos betalen met je bankkaart. Daarnaast kan je ook terecht aan automaten of bij de Lijnwinkel.

  Deel dit bericht.
  Share on facebook
  Facebook
  Share on twitter
  Twitter
  Share on whatsapp
  Whatsapp