Op stap zonder auto: op tocht door Wallonië

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

Blijf je dit jaar wegens bekende redenen nog maar een zomer in België, maar zoek je toch nog een leuke trip? Waarom verken je Wallonië niet eens met de trein, fiets en te voet? VisitWallonia werkte vijf verschillende tochten uit, die je zonder problemen kan uittesten.

Zoveel keuze, welke tocht eerst?

Om bezoekers toe te laten om op eigen tempo de verschillende delen van Wallonië te ontdekken, ontwikkelde Visit.Wallonia vijf verschillende tochten. Deze kan je hier terugvinden: Naar Wallonië zonder auto. Alle informatie vind je online terug, zodat je rustig op voorhand je traject kan plannen. Je kan het hele traject te voet of met de fiets doen, maar ook kiezen om af te wisselen. Als je je fiets aan een station afzet op de heenweg bijvoorbeeld, of onderweg achterlaat aan een halte waar je op de terugweg langskomt.

Start en aankomst aan station, de rest is vrij

In de uitgebreide planningen, die je trouwens gratis kan downloaden. Hier vind je de tocht tussen Marche en Luik. Enkel het start- en eindpunt zijn verplichte kost. Maar onderweg krijg je alle vrijheid om zelf je route en activiteiten te bepalen. Een leuk plaatsje ontdekt waar je wat langer wil blijven, geen probleem. Geen zin om die dag te wandelen? je kan dat stukje per trein doen. De strikte planners kunnen heel het traject op voorhand vastleggen, maar voor de vrijere zielen is er meer dan genoeg flexibiliteit om te schakelen.

Eten en verblijf onderweg

De gidsen helpen je ook daar op weg. In de gids voor de route tussen Namen en Dinant is een volle pagina voorzien met adresjes onderweg, maar ook Welcome To My Garden of zelfs AirBnB kunnen oplossingen bieden. Ook kan je onderweg verschillende lokale lekkernijen ontdekken. Kan je ze allemaal verzamelen?

Meer informatie

Ben je geprikkeld en wil je nu meteen vertrekken? Alle informatie over de verschillende tochten vind je hier terug.

Deel dit bericht.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp

Vergelijkbare berichten