Fiets op de trein

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

Waarom zou je je fiets meenemen op de trein? 

Om thuis te geraken na een avondje stappen, zoals deze jonge man getuigt.  Als er geen openbaar vervoer meer rijdt en de taxi te duur is, dan is de fiets soms het laatste redmiddel.

De fiets geeft je bovendien extra vrijheid als je over grote afstanden wilt verplaatsen. Velotariër beschrijft op haar blog de vele voordelen die de combinatie fiets en trein haar opleveren.

Een aantal van haar tips:

  • Kies de verbinding met zo weinig mogelijk overstappen, dat is alvast minder gezeul met de fiets.
  • Reis bij voorkeur buiten de spits. Zo vermijd je de drukte.
  • Fiets indien haalbaar naar een station zo dicht mogelijk bij het vertrekstation. Het vergroot de kans dat je fiets nog in de afgesloten ruimte kan.
  • Neem een slot mee, voor als de fiets in de gang moet, of voor als je op je bestemming een winkeltje, restaurant… zou willen bezoeken.

Niet eender welke trein

Door Marc Ryckaert (MJJR) – Eigen werk, CC BY 3.0

Sommige treinen zijn beter uitgerust dan andere.  De M6-treinstellen (dubbeldekkers) hebben een ruimere fietsenstalling.  Check hier de lijnen waarop deze worden ingezet. Ook de nieuwere stoptreinen beschikken over makkelijk toegankelijke fietscompartimenten. 

Huren

Voor dagtrippen is het soms makkelijker en goedkoper om fietsen te huren.  In sommige stations zijn er huurfietsen beschikbaar via bluebike of een fietspunt.

Bij de buren

Onze noorderburen staan bekend voor hun dagdagelijkse fietsgebruik.  Niet verwonderlijk dus dat de mogelijkheden daar een stuk uitgebreider zijn.  Onderstaand filmpje toont hoe er in Nederland wordt omgegaan met de fiets op de trein

Wist je dat je zelfs niet met je fiets hoeft te sleuren, maar dat je hem gewoon kan opsturen naar je bestemming: https://www.fietsersbond.nl/vakantiefiets-op-de-bus-of-trein/

Blijf geïnformeerd

Heb je zelf ook nog tips: mail ze ons of reageer hieronder.

Deel dit bericht.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp

Vergelijkbare berichten