Geocachen is het nieuwe wandelen

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

Wist je dat er miljoenen doosjes verstopt zitten over de hele wereld? Geocachen is een spel waarbij je op zoek gaat naar ‘caches’ of ‘verstopplaatsen” van andere spelers te vinden. Aan de hand van de coördinaten of met de app ga je op zoek naar de locatie en zoek je daar naar een verstopt doosje. Die komen in verschillende vormen en maten, van een klein filmrolletje tot een grote plastieken box. Vaak zitten ze op een originele manier verstopt: in een holle boom, onder een steen of zelfs met een magneetje vastgeplakt aan een infobord. Zoekpret voor kinderen en volwassenen!

Tips om te geocachen

  • Je kan de coördinaten van elke cache ingeven in je gps, maar de app werkt handiger. Die is gratis beschikbaar voor iOS en Android. De app navigeert je naar de gekozen cache (= verstopt doosje) en geeft een seintje als je vlakbij bent. Dan begin je te zoeken.
  • Op de kaart zie je waar alle caches in de buurt verborgen zijn. Caches die je gevonden hebt, vink je aan met een smiley face 🙂
  • Het kan best frustrerend zijn als je de cache na lang zoeken nog niet vindt. Tip: check op voorhand in de app of op de website of anderen de cache makkelijk vonden.
  • Sommige caches geven naast de locatie nog een extra tip mee, zoals ‘zoek het wat hoger’ of ‘durf je handen vuil te maken’. Die maken het zoeken iets makkelijker.
  • Neem een balpen mee! In elke cache zit een papiertje (logboek) waarop je de datum en jouw naam kan invullen.
  • In grotere caches zitten ook allerlei spulletjes: een poppetje, een pin, een kaartje. Bedoeling is dat je er eentje uithaalt en er zelf ook eentje in stopt. Extra leuk voor de kinderen.
  • Plaats elke cache zorgvuldig terug, zodat andere geocachers die ook nog kunnen vinden.

Natuurpunt ontwikkelde een aantal geocache wandelroutes in hun natuurgebieden die je kan uitproberen: https://www.natuurpunt.be/pagina/geocachen-de-vlaamse-natuur

Deel dit bericht.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp

Vergelijkbare berichten