Met kinderen de natuur in

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

Als kind droomde ik er zelf van om eens met de familie back-to-basics te gaan. Kamperen en de natuur intrekken. Ik zat als kind in een jeugdbeweging. Dus van een beetje modder had ik geen schrik. Een weekend dat ik als kind niet snel zal vergeten, want zo de natuur intrekken is eens iets anders.

Maar wat kan je buiten wat wandelen en tent opzetten nog doen in de natuur?

Het blotevoeten pad

In België bestaan er aangemaakte paden, maar waarom niet gewoon het bos intrekken en je schoenen uit doen. Maak een wandeling met je bloten voeten en voel alles wat er leeft in de natuur.

Bouw een dam

Zie je een beek in de buurt, ga er met de kinderen naartoe. En laat hun een dam bouwen in de beek. Plezier en verkoeling verzekerd op een warme dag.

Kunstwerk maken  

Laat je kinderen allerlei natuurlijke materialen verzamelen om er vervolgens een kunstwerk mee te maken . Laat hun fantasie de vrije loop gaan.

Uil
(Afbeelding : pinterest)
Mandala
( Afbeelding: pinterest)

Schattenjacht

Verstop wat snoep in een kist onder de grond en maak een schatkaart. Online zijn er tal van voorbeelden te vinden waarop je je kan baseren.

Kanoën

Zoek in de buurt van de camping naar een kanoverhuurder. Ga met de kinderen een namiddag kanovaren. Maak de tocht nog specialer door tijdens de tocht opzoek te gaan naar verschillende diersoorten die te vinden zijn in de omgeving zoals kikker, muggen, vliegen, vissen, etc. 

Volg de stok

Pak een stok en maak aan één kant een scherpe punt.

Het concept gaat als volgt: gooi de stok voor je uit, waar de scherpe punt naar wijst, die kant ga je uit. Een tocht waar je dus niet weet waar je zal belanden.

(TIP voor de ouders: voorzie een kaart en gsm voor als je toch wat verdwaalt zou lopen)

Sterren kijken

Als de avond valt, pak dan een groot deken en leg je met je kroost gezellig buiten. Bekijk de sterren, de kinderen kunnen zeker nog iets bijleren over de sterren. Zoek bijvoorbeeld naar de sterrenbeelden van iedereen uit het gezin. Zoals:

  • Steenbok (capricorn)
  • Maagd (virgo)
  • Kreeft (cancer)
  • Vissen (pisces)
Sterrenbeelden
(Afbeelding: sterrekijken.nu)
Deel dit bericht.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp

Vergelijkbare berichten