Treinstappen met de Hello Belgium-railpass

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

Naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit lanceerde De Uitstap een oproep om een verhaal, fotoverslag of een video in te sturen van een Uitstap-met-een-grote-U die je onlangs maakte. We kregen héél wat inzendingen met fijne verhalen en tips, die we de volgende weken graag op De Uitstap delen. Dit is het verhaal van Vicky.

Ik zocht leuke manieren om gebruik te maken van mijn ‘Hello Belgium’ railpass, en zag in de bibliotheek een Treinstappergids van de Grote Routepaden liggen. Voor mij een nieuw concept, dat me wel aantrok. Voor een eerste kennismaking koos ik een tocht in mijn eigen provincie uit: een Treinstapper tussen Beernem naar Brugge.

Zo gezegd, zo gedaan. De uitstap startte met een kleine domper: vanwege werken op het spoor was er een vervangbus tussen Brugge en Beernem. Gelukkig verloor ik weinig tijd. De bus stond mooi te wachten en er zaten slechts twee andere reizigers op, dus volledig coronaproof.

In Beernem was het even zoeken om het startpunt van de wandeling te vinden. Maar eenmaal vertrokken, bleek het boek alle nodige uitleg te geven. Ik stapte de 17,5 km zonder een enkele keer verkeerd te wandelen.  Na nauwelijks een kilometer draaide de route een GR-pad op, en dat bleef zo tot aan het einde aan het station Brugge.  Ik had geen ervaring met GR-paden, maar dit is een prachtig systeem en zal ik in de toekomst meer volgen.

In het begin van de wandeling passeerde ik een mooi natuurgebied waar ik zo’n schattige kudde ezels tegenkwam. Verder stapte ik constant door de prachtige natuur, verse boslucht en ook veel mensen die dezelfde wandeling deden in omgekeerde richting. Zo wist ik dat ik nog steeds op de goede weg was. 

In de tweede helft van de wandeling werd ik aangenaam verrast door de mooie Assebroekse Meersen, prachtig groen met waterplassen ertussen en heel creatieve zitbanken van ‘Natuur en Bos’.

Conclusie: deze Treinstapper heeft me echt deugd gedaan, ik was verrast dat ik in mijn eigen provincie zo’n mooie natuur tegenkwam die ik totaal niet kende. Je moet dus niet te ver van huis gaan om te genieten van mooie onbekende plekjes.

Deel dit bericht.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp

Vergelijkbare berichten