In de pers (1)

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

Hoe vullen we deze zomer in hemelsnaam onze vakantie in? Dát is, na de bezorgdheid over onze gezondheid, nu de grootste bekommernis, blijkt uit een bevraging van VAB. Zes op de tien gaan ervan uit dat het nood­ge­dwon­gen een vakantie in eigen land wordt. ‘Dat wordt dringen.’  Zo kopt een artikel uit De Morgen van 15 april ll.

Algauw schieten verschillende overheden in actie.  Sommige met onheilspellende berichten over het tekort aan recreatieplekken of stukken strand die dienen gereserveerd te worden.  Maar er zijn ook hoopgevende berichten.  Heusden-Zolder roept haar inwoners op om de toeristische troeven in eigen gemeente te ontdekken en ook Sint-Truiden wil haar grondgebied opfleuren om haar inwoners een vakantiegevoel te bezorgen.

De toeristische sector is druk in de weer om alternatieven op poten te zetten om België en Vlaanderen te promoten als vakantieland voor haar eigen inwoners.

Ook burgers nemen initiatief.  Zo ontwierp  Dries Van Ransbeeck, algemeen coördinator bij Open Knowledge Belgium vzw, een platform (https://welcometomygarden.be/) waar mensen hun tuin ter beschikking kunnen stellen om deze zomer hun tentje voor korte tijd op te slaan.

Ondertussen verschijnen er tal van analyses en mogelijke oplossingen voor een vakantie in eigen land:

Zelfs National Geographic pakt uit met een artikel over op expeditie gaan in eigen stad.  Hebben ze misschien toevallig het filmpje van onze Culinaire Safari in 2019 gezien?

culinaire safari

Dit artikel in De Standaard steekt een lofzang af over omwegen maken. Dit is waar ons project over gaat: beleving onderweg. De UITstap had evengoed OMweg kunnen heten.  Onderweg zijn is de bestemming!

En waar we zelf ook een beetje bang voor zijn, is de laatste paragraaf in dit artikel: “in juni, juli en augustus bestaan de files op de Belgische wegen vooral uit vrijetijdsverkeer”.  Dat er genoeg alternatieven zijn, ontdek je hier op de site.

Deel dit bericht.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp

Vergelijkbare berichten