Treinwijzer wijst de weg voor een internationale treinvakantie

De trein is een ideaal vervoersmiddel om in Europa op vakantie te gaan. Je bent duurzaam op weg, zit rustig, ruim en komt aan in het midden van de stad. Maar een internationale reis gepland krijgen is niet altijd even makkelijk. Verschillende planners, verkoopsystemen en talen maakt dat je goed voorbereid moet vertrekken. Gelukkig kan Treinwijzer je daarbij helpen.

Treinwijzer werd in 2020 opgericht door twee gepassioneerde treinreizigers, die via talloze reiservaringen hun sporen hebben verdiend als kenners van het Europese treinnetwerk. Op de UITstap komt Hans Van Thienen vertellen over de werking en hoe je begint aan zo’n internationale trip. Wat zijn de beste plaatsen om een langere trip te plannen? Waar kan je terecht met vragen? Wat als er onderweg iets misloopt? Op al deze en meer vragen zal een antwoord gegeven worden op 18 september.

Treinwijzer logo vierkant.png

Treintickets voor reizen in Europa vinden en bestellen is jammer genoeg nog steeds geen gemakkelijke opgave. Omwille van de ingewikkelde boekingsstructuur voor internationale treinreizen haken vakantiereizigers en bedrijven helaas nog te vaak af om voor de trein te kiezen als transportmiddel voor verplaatsingen binnen Europa.

Nochtans biedt de trein tal van voordelen ten opzichte van andere vervoermiddelen. Reizen met de trein is comfortabel, milieuvriendelijk en dropt je meteen in het centrum van de stad. Op korte en middellange afstand is het daardoor dikwijls even efficiënt of zelfs efficiënter dan de auto of het vliegtuig. En bovenal, de trein hoeft in veel gevallen niet duurder te zijn!

Benieuwd naar andere sprekers? >>> programma reisbeurs