Een dagje weg met plooifiets & trein: het verhaal van Jo en Cécile [winnende inzending 01]

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

Naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit lanceerde De Uitstap een oproep om een verhaal, fotoverslag of een video in te sturen van een Uitstap-met-een-grote-U die je onlangs maakte. We kregen héél wat plezante inzendingen. Elf inzendingen kregen een mooie prijs. De winnaars werden persoonlijk op de hoogte gebracht. Al die verhalen en tips delen we de volgende weken graag op De Uitstap.

Jo en Cécile zijn al jaren fan van de combinatie plooifiets-openbaar vervoer.

Met de trein van Asse naar Rivage

We namen in Asse de trein om 8u29 en kwamen na enkele vlotte overstappen (in Jette, Brussel-Noord en Luik-Guillemins) aan in Rivage om 10u29. Uiteraard hebben we onze Bromptons mee, waarmee we al veel uitstappen hebben gedaan.

Fan van het jaagpad en de Ourthe

We fietsen naar het jaagpad langs de Ourthe, dat vlakbij het station en deel uit maakt uit van de Waalse RAVeL fietssnelwegen én van het knooppuntennetwerk. De autoweg ligt meestal aan de overkant en is nauwelijks zichtbaar of hoorbaar. We volgen de kronkels van de Ourthe en steken die ook vier keer over, driemaal samen met de spoorlijn. Dorpjes liggen nooit ver af. Soms fietsen we er ook dwars door, zoals het pittoreske Esneux. Al die plaatsen, hoe klein ook,  hebben overigens een treinhalte.

Op de fietssnelweg naar Compostela

In Chênée, deelgemeente van Luik, verlaten we de Ourthe en komen we terecht op de nieuw aangelegde fietssnelweg langs de spoorlijn. Die maakt deel uit van de EuroVelo route 3 die Trondheim verbindt met Santiago de Compostela. Het Waalse stuk van deze langeafstandsroute is helemaal klaar en bewegwijzerd. 

Langs de Vesder naar ’t station

In Chaudfontaine aangekomen, volgen we de Vesder. Onze prachtige route langs het water is makkelijk te volgen dankzij de wegwijzers W6. De weg brengt ons door het prachtige park Hauster tot aan het gerestaureerde stationnetje. De sporen liggen hoog boven het dal, maar dat dankzij de comfortabele fietshelling geraken we er zonder problemen. En hop, daar staat de trein ons al op te wachten. We hoeven niet terug naar het vertrekpunt. ’t Was weer genieten van een aangename rugwind uit het zuiden.

Ook deze route doen?

Je vindt ze op > www.routeyou.com/nl-be/route/view/7377761/fietsroute/chaudfontaine-rivage 
Jo en Cécile volgden knooppunten: 26-25-24-23-22-21-16-15-14-13-11-32-(W6)

Je kan nog een uitbreiding toevoegen met deze knooppunten: 5 (station Bomal)-40-39-34 (Sy)-33 (Hamoir)-31-30 (Comblain)-28-27

Zin in meer routes van Jo? Check zijn 236 aangenaamste trajecten: https://www.routeyou.com/nl/group/view/8092/recreatief-fietsen-in-combinatie-met-openbaar-vervoer

Deel dit bericht.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp

Vergelijkbare berichten