Langs de Leie: een andere kijk op Deinze, Zulte en Sint-Martens-Latem

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

Tussen Zulte en Gent ligt, aan de oevers van de Leie, één van de fraaiste stukjes van Oost-Vlaanderen: de Leiestreek! Een waar paradijs voor wie rust, natuurschoon en kunst weet te waarderen. In alle jaargetijden geniet je van de eenvoud van de natuur.

VVV Leiestreek is een collectief tussen Zulte, Deinze en Sint-Martens-Latem en promoot (culturele) activiteiten uit die streek. >>> www.langsdeleie.be.

Bezoek hun stand op de reisbeurs en ontdek wat je nog allemaal kunt doen tijdens je bezoek aan de UITstap.

Deinze

Deinze is de toegangspoort tot de Oost-Vlaamse Leiestreek en is qua oppervlakte de tweede grootste stad van Oost-Vlaanderen. Dat maakt dat er nog heel wat groene plekjes zijn waar je aangenaam kan fietsen of wandelen. Maar ook kunstliefhebbers en fijnproevers komen er aan hun trekken. De Leie kronkelt schilderachtig door het rustige stad en omarmt het groendomein De Brielmeersen. Deinze verwent met culinaire hoogstandjes en originele Leiespots.

Ook telt Deinze enkele mooie dorpskernen waarvan het uitzicht beschermd is. De vele culturele en folkloristische evenementen zijn een goede reden om de stad te bezoeken.

Kortom een stad met 17 dorpen, elk met zijn eigenheid en elk met zijn verhaal.

Zulte

Zulte, met deelgemeenten Machelen-aan-de-Leie en Olsene, ligt aan de Leie net op de grens tussen Oost- en West-Vlaanderen. Het is een zalige plaats om te fietsen, wandelen of met de vespa te toeren. Zulte staat bovendien voor een flinke brok cultuur en geschiedenis. Een bezoek aan Machelen-aan-de-Leie is een must voor elke cultuurliefhebber.

Sint-Martens-Latem

De aanwezigheid van de prachtige meanders van de Leie en de bijhorende oeverlandschappen maakt van Latem een schilderachtig dorp. Latem, en ook deelgemeente Deurle, lijken zo van een ansichtkaart weggeplukt. Deurle werd zelfs verkozen tot het mooiste dorp van Oost- Vlaanderen. Nergens anders in de Leiestreek zijn kunst, natuur en de meanderende Leie zo dichtbij, dankzij de aanwezigheid van musea, kunstenaarswoningen, -wandelroutes en galerijen. Liefhebbers van gastronomie kunnen zich in Latem ook laten verwennen in de vele toprestaurants.

Deel dit bericht.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp

Vergelijkbare berichten