#DeStrandhelden

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

#DeStrandhelden is het zomerproject van Proper Strand Lopers, een burgerinitiatief dat tracht om de zwerfvuilproblematiek aan te pakken. We doen dit door op verschillende domeinen proactief en op een positieve maar scherpe manier in te spelen op de maatschappij, steeds met behoud van onze onafhankelijkheid en politieke neutraliteit.

Zwerfvuil ruimen en sensibiliseren
Proper Strand Lopers is een netwerk van vrijwilligers en sympathisanten die op sociale media actief zijn en die op verschillende locaties in de wereld – maar vooral in en rond de kust van de Noordzee – zich inzetten om zwerfvuil uit de omgeving te verwijderen. Tijdens het ruimen en het plaatsen van de ruimacties op verschillende digitale platformen sensibiliseren we de samenleving over de zwerfvuilproblematiek. We hopen hiermee de grootste groep – de gemiddeld ecologisch bewuste mensen – te bereiken en een stap in de goede richting te bewegen.

Afval registreren, analyseren en oorzaken bepalen
Het afval wordt niet enkel verwijderd, maar met de locatie ervan geregistreerd in een databank waaruit verschillende gegevens en conclusies worden afgeleid. Het vergroten van onze kennis over hetgeen we op een bepaald tijdstip aantreffen stelt ons in staat om makkelijker de afvalbron te achterhalen en aan te pakken.

Projecten en acties opzetten
We anticiperen op bepaalde afvalstromen en zetten projecten en acties op om het betreffende probleem aan te kaarten, draagvlak te creëren en met dit draagvlak druk op de verantwoordelijke actoren te voeren:
– Bevolking: sensibiliseren, bewust maken en gedrag sturen
– Overheid: overleg plegen en regelgevingen bijsturen
– Producent: wijzen op verantwoordelijkheid in productie en aanbod

Deel dit bericht.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp

Vergelijkbare berichten