De koningin der badsteden, anders bekeken

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/3/2/3/de-uitstap.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

In de huidige fase van de exit-strategie worden de grenzen opengesteld, en kunnen toeristen reizen naar het buitenland. Toch zullen ook heel wat Belgen deze zomer binnen de landsgrenzen doorbrengen. Populaire bestemmingen in eigen land zoals de kust of de Ardennen, zullen aanstaande zomer dus extra in trek zijn. Voor wie de platgetreden paden beu is, zet onze redactie enkele prachtige plekjes op een rijtje – op een boogscheut van Oostende – die zeker het bezoeken waard zijn!

Bewust op weg

Wie met de trein naar Oostende rijdt, kan in het station een Blue-Bike verkrijgen. Bij Blue-Bike betaal je €12 lidgeld, om toegang te krijgen tot fietsen op meer dan 60 locaties in België. Afhankelijk van de locatie betaal je dan €1,15 of €3,15 per rit van 24 uur. Een praktisch en goedkoop alternatief dus om als reiziger de fiets te gebruiken op je traject. Meer weten over de werking van Blue-Bike? Neem dan zeker een kijkje op hun website.

Het bezoeken waard

Eenmaal de Blue Bike bij de hand, kan je vanuit Oostende vlot naar het zogeheten ‘Hinterland’ fietsen. Via de fiets- en wandelroute ‘Het Groen Lint‘ passeer je langs de meest pittoreske plekjes zoals Sluizencomplex van Plassendale (met ’T Spaans Tolhuis). Deze route brengt je ook in Oudenburg. De polderstad is erg bekend om haar Romeinse geschiedenis, een bezoekje aan het Romeins Archeologisch museum is dan ook zeker een aanrader! Het museum is kindvriendelijk, en huist naast de vaste collectie ook tijdelijke tentoonstellingen. Meer informatie vindt je hier terug.

Vervolgens fietsen we door een ander prachtig stadje net buiten Oostende: Gistel. Hier groeiden onder meer de Flandriens Sylvère Maes en Johan Museeuw op, ideaal om even halt te houden als je er met de Blue Bike passeert dus! Een andere beroemdheid in Gistel is Sint-Godelieve. Meer over haar leven vindt je in het de prachtige gebouwen van de Abdij Ten Putte, iets buiten de stad. Meer over haar legende en de abdij vindt je hier.

Praktisch

De marktpleinen van beide historische stadjes zijn voorzien van een uitgebreid aantal eetmogelijkheden zoals Bistro De Clesse (Oudenburg); 3D-Lunch (Gistel); ‘T Kruimeltje (Gistel) of Spijshuis Godelieve (Gistel). Terugkeren naar Oostende kan je langs de ‘Groene 62’, een oude spoorweglijn die in de jaren ’80 van de vorige eeuw werd getransformeerd tot wandel- en fietspad. Na deze prachtige dag (met iets meer dan 30 kilometer in de benen) zal je zien dat ook de kleinere gemeenten rond Oostende heel wat in hun mars hebben! Deze alternatieve uitstap aan zee zal je zonder twijfel verbazen!

Andere Blue-bike-avonturen

Deel dit bericht.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp

Vergelijkbare berichten